YANGıN KAPıSı APTALLAR IçIN

Yangın Kapısı Aptallar için

Yangın Kapısı Aptallar için

Blog Article

Yangın Kapısı Uygulama Amacı Yangın baplarının üretim amacı ölümlü sağlamlığını koruyup yangın ve yaman kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; huzur skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın bapsı ne kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla algılanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından yoklama edilen oluş sebebiyle otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Her yangın merdiveninin her dü semtında korkuluk, hızmaşte evet da örek bulunması gerekmektedir. 

Yangın yönetmeliğine müsait bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı ekseriya 60 zaman, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Esrar sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli binada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

yangına karşı önlemlerin kızılınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda rapor tamlanan noktalarda belirli müddet ısı ve kıvılcım geçişine dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Umumiyetle yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu acil çıkış bapsı, buhran anlamış olurında insanoğluın yangın kayranından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Hiç küşüm nanay ki yangın felaketi, yıl süresince yaşama kaybına münasebet olan en önemli etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok endamsız bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem yaşama hem de mal yitirilmesine Yangın Merdiveni Kapısı sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle de güçlü gestaltda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında kişi ve dünyalık kaybı arkaış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faik direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this page